8 Ocak 2014 Çarşamba

Meyveli Atom Pasta

Herkese merhaba!

Adini bile bilmedigim ve bir arkadasimin ismini koydugu pasta ile karsinizdayim! 

İcinde bol meyve, biskuvi, ceviz barindiran tatlimizin malzemelerine gecelim;

Malzemeler:

1 paket krem santi
1 paket vanilyali pasta kremasi
1 paket Eti Burcak
1 paket Kakaolu Biskuvi
1 su bardagi ufalanmis ceviz
3 adet muz
2 adet kivi
1 adet kakaolu pastaban(Sadece 1 parcasi kullanilacak)
1 su bardagi soguk sut
Yarim su bardagi damla cikolata
1 paket bitter cikolata sosu (4 cay bardagi sut ile hazirlanacak.)

Yapilisi:

Krem santi ve pasta kremasi 1 su bardagi soguk sut ile cirpilir. İcine kucuk kucuk dogradigimiz kivi ve muzu; ufaladigimiz biskuvilerimizi; ceviz, damla cikolatayi katip karistiriyoruz. Karisimi strech film serdigimiz derince bir kaba koyuyoruz. Uzerine kakaolu pastabanin sadece bir parcasini kapatip uzerini cok az sut ile islatiyoruz. Buzlukta 3-4 saat beklettikten sonra pastamizi kabindan cikarip servis tabagina aliyoruz. 



Uzerini kaplamak icin; 1 paket bitter cikolatali sosu 4 cay bardagi sut ile hazirlayip, sogudugunda pastamizin uzerine dokuyoruz. 


 



Afiyet olsun....




8 yorum:

  1. Çok leziz görünüyor elinize sağlık. Ceviz ve muz gerçekten atom :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler :) ehehe gercekten de oyle ;)

      Sil
  2. Seninle tatlı zevklerimiz çok uyuyor:):)diğerini de yapacam yakın zamanda bunu da:):)ellerine sağlık eminim çok güzeldir yiyemesemde:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oy kuzummm gel ben sana yaparim:( Yaptiginda haberim olsun ama begenecek misin bakalim :-)

      Sil
  3. Bu pastadan ben de yapmıştım. Tek farkı, pasta tabanının tamamını kullanmış olmam. Çukur tabağa strech film serdikten sonra, karışımı dökmeden önce, sütle ıslattığım pasta tabanının üst katını döşüyorum. Üstüne karışımı koyup en üstü de yine sütle ıslatılmış pasta tabanıyla kapattım. Yani karışım, pasta tabanlarının ortasında kaldı. Kalan tarif aynen sizinki gibiydi. Yaz olduğundan çilek de eklemiştim. Oldukça lezzetli olmuştu. " Volkanik Pasta" ismiyle anıyorduk biz. :) Elinize sağlık. Afiyetle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaaa. O da cok degişikmiş. Zaten çilek mevsimi gelsin denemek lazım. Hatta uzum bile olabilir.

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...